Recruitment is marketing on steroids

Het vinden van talent is tegenwoordig een stuk uitdagender dan het ooit is geweest. Met de krapte op de arbeidsmarkt, de pandemie, het groeiende aantal zzp’ers en de vergrijzende beroepsbevolking zijn organisaties gedwongen om nieuwe manieren te vinden om zichzelf te onderscheiden. Maar hoe doe je dat? Het antwoord ligt in marketing.

Een slimme marketingstrategie is essentieel als je jezelf wilt onderscheiden en de beste kandidaten wilt aantrekken. Maar wat houdt dat precies in?

Vanuit marketing perspectief begint het allemaal met het trekken van de aandacht van de juiste potentiële kandidaten. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie opvalt? Door jezelf te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Creëer een sterke employer brand met bijvoorbeeld een duidelijke missie en visie en een authentieke cultuur.

Nu je de aandacht hebt getrokken, is het tijd om de interesse van potentiële kandidaten te wekken. Laat zien wat jouw organisatie anders maakt en welke kansen er liggen voor medewerkers. Vergeet hierbij niet om je huidige medewerkers in te zetten als ambassadeurs van je organisatie.

Als je interesse hebt gewekt, is het zaak om het verlangen van potentiële kandidaten aan te wakkeren. Dit kun je doen door te laten zien welke voordelen jouw organisatie biedt, bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen, doorgroeimogelijkheden en arbeidsvoorwaarden.

Tenslotte is het tijd om actie te ondernemen. Zorg ervoor dat het sollicitatieproces gemakkelijk en laagdrempelig is en maak slim gebruik van social media en zoekwoorden in vacatureteksten om je bereik te vergroten.

Maar hoe kun je nu precies een sterke branding en marketing strategie creëren? Het antwoord is simpel: door goed te luisteren naar je doelgroep en hun behoeften. Wat drijft hen? Waar zijn ze naar op zoek in een werkgever? Door hierop in te spelen en jezelf te positioneren als de ideale werkgever, zul je de beste kandidaten aantrekken.

Kortom: recruitment is in wezen marketing en een actieve en doordachte aanpak is de sleutel tot succes. Wil jij ook het beste talent aantrekken? Investeer dan in een sterke branding en marketing strategie en zorg ervoor dat jouw organisatie opvalt!

Wil jij meer weten over hoe je recruitment en marketing kunt combineren om het beste talent aan te trekken? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw employer brand te versterken en de juiste kandidaten aan te trekken.

Meer
blogs

Maak een afspraak

Get Pinked - Maak een afspraak

Wil jij jouw bedrijf ook op de kaart zetten? Heb je ideeën of interesse in een samenwerking?
Maak een afspraak!

Laat je gegevens achter op het formulier en we nemen contact met je op!